Náš letošní slet v Prostějově mj. navštívil štáb regionální televize R1 Morava.
Podle slov redaktora Milana Braunera by se krátký sestřih měl objevit v pořadu "Toulavá kamera" ještě v září.
Takže členové a příznivci POTK - sledujte "Toulavou kameru" na ČT !
POTK na TV obrazovkách
- Josef Mezera
- Josef Mezera
Re: POTK na TV obrazovkách

premiéra
10:00 neděle ČT 1
opakování
10:05 neděle ČT 24
21:05 neděle ČT24
15:05 čtvrtek ČT 2
10:32 sobota ČT24
02:19 neděle ČT24

Naposledy upravil(a) Josef Mezera dne 17.11.2010, 12:05, středa, celkem upraveno 1 x.
-jm-
- Tomáš Barva
- Administrátor
- Josef Mezera
"Na křídlech času"
Podzimní ranské svahování 2010
Pršelo-li letos při nějaké oldtimer akci, zúčastnil jsem se jí. Nepršelo-li letos při nějaké oldtimer akci, nezúčastnil jsem se jí. Je to tak, s Jirkou a Ulfem jsem v Anglii také nebyl.
O letošní ranské podzimní svahování pršelo a pršelo. Teprve až poslední den akce, 28. září srážky začaly slábnout a kolem poledne ustaly docela. Odpoledne jsme tedy konečně mohli svahovat a stihli asi dva, ale několikahodinové lety Blaníkem nad kopcem. To už však byl zároveň závěr dne.
Ten začal dopolední návštěvou asi nejstarší (94) pilotky u nás. Spolu se svou dcerou a v doprovodu další ranské pilotky – pamětnice Elišky Charvátové navštívila ranské svahování Dagmar Kolmanová-Záleská.
S létáním na kluzácích začala v Hrdlořezích na jaře 1935. Spolu s dalšími Pražáky, Šilhanem, Půrokem, Elsnicem a Rodovským začala jezdit i na Ranou, kde na Nový rok ( ! ), tj. 1. 1. 1936 splnila zkoušku „B“. O rok později začala v Praze s motorovým létáním a od 1938 vlastnila „Diplom pilota turistických letadel“.
Pamětnický záznam "Na křídlech času" o jejím leteckém životě zpracoval dokumentarista Konstantin Karageorgiev a budete ho moci shlédnout na ČT2, v úterý 16.11. od 17:40 hodin.
Repríza bude opět na ČT2 v sobotu 20.11. od 7:25 ráno.
A samozřejmě lze najít i na internetu http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... lech-casu/
Pršelo-li letos při nějaké oldtimer akci, zúčastnil jsem se jí. Nepršelo-li letos při nějaké oldtimer akci, nezúčastnil jsem se jí. Je to tak, s Jirkou a Ulfem jsem v Anglii také nebyl.
O letošní ranské podzimní svahování pršelo a pršelo. Teprve až poslední den akce, 28. září srážky začaly slábnout a kolem poledne ustaly docela. Odpoledne jsme tedy konečně mohli svahovat a stihli asi dva, ale několikahodinové lety Blaníkem nad kopcem. To už však byl zároveň závěr dne.
Ten začal dopolední návštěvou asi nejstarší (94) pilotky u nás. Spolu se svou dcerou a v doprovodu další ranské pilotky – pamětnice Elišky Charvátové navštívila ranské svahování Dagmar Kolmanová-Záleská.
S létáním na kluzácích začala v Hrdlořezích na jaře 1935. Spolu s dalšími Pražáky, Šilhanem, Půrokem, Elsnicem a Rodovským začala jezdit i na Ranou, kde na Nový rok ( ! ), tj. 1. 1. 1936 splnila zkoušku „B“. O rok později začala v Praze s motorovým létáním a od 1938 vlastnila „Diplom pilota turistických letadel“.
Pamětnický záznam "Na křídlech času" o jejím leteckém životě zpracoval dokumentarista Konstantin Karageorgiev a budete ho moci shlédnout na ČT2, v úterý 16.11. od 17:40 hodin.
Repríza bude opět na ČT2 v sobotu 20.11. od 7:25 ráno.
A samozřejmě lze najít i na internetu http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... lech-casu/
- Přílohy
-
- m8JiLe60.jpg (54.36 KiB) Zobrazeno 14111 x
-
- m17bibi.jpg (68.96 KiB) Zobrazeno 14111 x
Naposledy upravil(a) Josef Mezera dne 17.11.2010, 12:05, středa, celkem upraveno 3 x.
-jm-
Re: POTK na TV obrazovkách
Na Tomově odkaze se mi spouští nejnovější díl Toulavky. POTK v Prostějově se dá najít v archivu zde na této adrese:Tomáš Barva píše:
Klobouk dolů! Parádní propagace POTK!!!
(http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... imer-club/)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126 ... 919/video/
Když se odroluje kousek dolů, dá se vybrat pouze ten jeden (předposlední) příspěvek, bohužel s nesprávným názvem klubu...